Grilované holubinky
Napsal: 26 zář 2012, 16:29
V lesích našeho Národního parku České Švýcarsko, kam to mám co bych kamenem dohodil, v těchto dnech roste poměrně dost hub. Není to tedy žádná exploze, ale přinést plný košík není zas tak veliký problém a i druhové složení je pestré. Což je výhodné zejména na smaženici. Mám rád houby na všechny mně známé způsoby, ale grilované kloboučky různých druhů holubinek bych mohl jíst snad obden! Zůstanou pevné, krásně se opečou a chutnají skoro jako opečené maso. Používám ploché kloboučky ( uzavřené kulaté zpracovávám jinak) a dělám to takto jednoduše:
holubinky
sůl
kmín
sádlo
Na grilovací pánvi rozehřeji sádlo, naskládám houby kůží dolů, a griluji na dost velký výkon. Ve chvíli, kdy houby začnou zevnitř vlhnout, tak je mezi lupeny osolím a posypu kmínem. Nechám ještě asi 3 minuty a pak je obrátím a opeču z druhé strany pěkně do zlatohněda.
K tomu pár vařených brambor a třeba kousek brokolice, nebo rajče nakrájené na plátky, a jsem v sedmém nebi!
holubinky
sůl
kmín
sádlo
Na grilovací pánvi rozehřeji sádlo, naskládám houby kůží dolů, a griluji na dost velký výkon. Ve chvíli, kdy houby začnou zevnitř vlhnout, tak je mezi lupeny osolím a posypu kmínem. Nechám ještě asi 3 minuty a pak je obrátím a opeču z druhé strany pěkně do zlatohněda.
K tomu pár vařených brambor a třeba kousek brokolice, nebo rajče nakrájené na plátky, a jsem v sedmém nebi!