Grilovaná pizza se šunkou
Napsal: 17 srp 2010, 17:28
Grilovaná pizza se šunkou
Volně podle Emerila Lagasse
1,5 dkg droždí
1 hrnek vlažné vody
1/4 hrnku olivového oleje
3 - 4 hrnky hladké mouky
2 lžičky soli
1 hrnek nakrájených oloupaných rajčat
10 dkg šunky (nebo prostě nějaké libové uzeniny)
10 dkg mozarelly na plátky nakrájené
2 lžíce čerstvé bazalky
Smíchejte (rozšlehejte) droždí, vodu a olej dohromady, přidejte mouku a sůl a vypracujte těsto až se nelepí. Vymažte mísu olejem, dejte těsto zpět a nechte vykynout.
Potom rozdělte na 4 díly a na pomoučeném prkně, udělejte bochánky, přikryjte igelitem a nechte 15 - 20 minut odpočinout. Vytvarujte 4 pizzy, asi 15 cm v průměru, přiměřeně tenké. Poklaďte rajčaty, šunkou a sýrem.
Pečte na grilu přímo na mřížce až je správne propečená. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte nakrájenou na díly.
Volně podle Emerila Lagasse
1,5 dkg droždí
1 hrnek vlažné vody
1/4 hrnku olivového oleje
3 - 4 hrnky hladké mouky
2 lžičky soli
1 hrnek nakrájených oloupaných rajčat
10 dkg šunky (nebo prostě nějaké libové uzeniny)
10 dkg mozarelly na plátky nakrájené
2 lžíce čerstvé bazalky
Smíchejte (rozšlehejte) droždí, vodu a olej dohromady, přidejte mouku a sůl a vypracujte těsto až se nelepí. Vymažte mísu olejem, dejte těsto zpět a nechte vykynout.
Potom rozdělte na 4 díly a na pomoučeném prkně, udělejte bochánky, přikryjte igelitem a nechte 15 - 20 minut odpočinout. Vytvarujte 4 pizzy, asi 15 cm v průměru, přiměřeně tenké. Poklaďte rajčaty, šunkou a sýrem.
Pečte na grilu přímo na mřížce až je správne propečená. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte nakrájenou na díly.