Kuřecí špíz s pikantním jogurtem
Autorem receptu je Pepino
Marináda:
2 cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce oleje
zázvor
lžička Kari
podle chuti cayanský pepř
lžička sladké papriky
1/2 lžičky koriandru
Maso:
400 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájené na proužky
400 g kuřecích jater, taky na menší díly nakrájené
Jogurtová zálivka:
2 dl bílého jogurtu
1 cibule
2 stroužky česneku
2 feferonky nebo jalapeňo papriky, podle toho kde žijete
1/2 lžičky sladké papriky
lžíce másla
lžíce hořčice
jiná zálivka s pridavkem: Vše rozemeleme a osmažíme na másle. Přidáme jogurt a hořčici.
Vše na marinádu umixujeme ve food procesoru, nebo umeleme, maso v tom aspoň na dvě hodiny naložíme. Pak maso napícháme na špízy, do zbylé marinády přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a směsí při grilování potíráme.
jiná zálivka s pridavkem: Vše s předchozí rozemeleme a osmažíme na másle. Přidáme jogurt a hořčici.
Jako příloha je nejlepší rýže se sterilovaným hráškem.