Kuřecí soté s burákovou omáčkou
Tento indonézský recept pochází z pochoutky.cz
8 kuřecích filetů
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce Sezamového oleje
Omáčka:
100g pražených neslaných burských oříšků
3 malé cibulky
2 stroužky česneku
1 lžička curry
1/2 lžičky koriandru
1 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
hrnek vody
Veškeré suroviny určené na omáčku dáme do mixeru a rozmixujeme na řídkou kaši. Potom přelijeme do hrnku na plotnu a vaříme na mírném ohni asi 10 minut až zhoustne.
Z kuřecích filetů nařežeme proužky a ty natáčíme a nabodáváme na dřevěné špejle nebo kovové grilovací jehly. Grilujeme asi 5 minut z každé strany na dřevěném uhlí a průběžně potíráme směsí citronové šťávy, sojové omáčky a sezamového oleje. Podáváme přelité omáčkou.