Andouille a kuřecí ražniči s kreolskou hořčicí
Podle Patty McDuffy
8 malých rajčátek
1 zelená paprika nakrájená na kousky
1 malá cibule, pokud možno červená
1/2 kg kuřecích prsou, bez kůže a bez kostí
1/2 kg andouille klobásy. Dobře ji nahradí chorizo, ale i čabajka či jiná kořeněná klobáska z hrubě mletého masa, nakrájená na silnější plátky.
sůl a pepř
Emerilova esence
trochu olivového oleje
Kreolská hořčicová omáčka:
3 lžíce kreolské hořčice, je dost podobná naší kremžské
3 dl kuřecího vývaru
1 dl neušlehané šlehačky
2 lžíce másla
V hrnku přiveďte do varu vývar s hořčicí, vařte 2 minuty, nebo až zhoustne na asi 1 - 1,5 dl. Přidejte šlehačku a znovu vařte a odpařujte, až je toho znovu 1 - 1,5 dl. Vmíchejte máslo, osolte a opepřete.
Pomažte gril olejem, okořeňte všechny ingredience, na každý špíz přijdou 2 rajčátka, 2 kousky papriky, 2 kousky cibule, 3 kousky kuřete okořeněného esencí, 3 kousky klobásky. grilujte až kuře není uvnitř růžové.
Podávejte polité hořčicovou omáčkou.