Plněný králík na rožni

Plněný králík na rožni

Příspěvekod Mánek » 31 srp 2012, 14:15

Na králíčka připravovaného na grilu nebo rožni jsem moc receptů zatím neviděl, ale tenhle vypadá velmi jedle. Neměl jsem dosud možnost jej vyzkoušet, ani ne tak pro nedostatek rožňů, jako spíš pro nedostatek králíků!


Ingredience:
1 celý králík bez hlavy

Nálev:
600 převařené a vychlazené vody,
1 hlavička česneku,
2 lžíce soli

Náplň:
150 g uzeného masa,
2 papriky,
2 rajčata,
1 malá cibule

Popis přípravy:
Králíka zbaveného hlavy pečlivě vymyjeme a naložíme na dva dny do láku připraveného z převařené vody, soli a drceného česneku. Marinovaného králíka necháme okapat, osušíme jej a jeho břišní dutinu naplníme směsí uzeného masa, paprik a rajčat nakrájených na malé kostičky, smíchanými s nadrobno nakrájenou cibulí. Břišní dutinu zašijeme, králíka napíchneme na rožeň a na mírném ohni rožníme za stálého otáčení 11/2 hodiny až 2 hodiny podle velikosti králíka.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron

x