Na králíčka připravovaného na grilu nebo rožni jsem moc receptů zatím neviděl, ale tenhle vypadá velmi jedle. Neměl jsem dosud možnost jej vyzkoušet, ani ne tak pro nedostatek rožňů, jako spíš pro nedostatek králíků!
Ingredience:
1 celý králík bez hlavy
Nálev:
600 převařené a vychlazené vody,
1 hlavička česneku,
2 lžíce soli
Náplň:
150 g uzeného masa,
2 papriky,
2 rajčata,
1 malá cibule
Popis přípravy:
Králíka zbaveného hlavy pečlivě vymyjeme a naložíme na dva dny do láku připraveného z převařené vody, soli a drceného česneku. Marinovaného králíka necháme okapat, osušíme jej a jeho břišní dutinu naplníme směsí uzeného masa, paprik a rajčat nakrájených na malé kostičky, smíchanými s nadrobno nakrájenou cibulí. Břišní dutinu zašijeme, králíka napíchneme na rožeň a na mírném ohni rožníme za stálého otáčení 11/2 hodiny až 2 hodiny podle velikosti králíka.