Kebab z krocana (kanadská specialita)
Napsal: 22 srp 2010, 18:08
Kebab z krocana
Kanadská specialita od Honzy Hurycha Recept je pro 3/4 kg krocaních prsou či stehen
Marináda:
1/4 šálku oleje,
1/4 šálku citronové šťávy (nebo lime)
1 čajová žička čili (chili) prášku
půl čajové lžičky česnekového prášku
sůl
Vše smíchejte, do toho vložte krocana na kostky (o straně asi 2,5 cm), dále 2 cukiny, 2 zelené papriky, 2 cibule, to vše rozkrájené tak, aby se dalo napichovat na špejle a nechte marinovat nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Napíchej vše na špejle (můžeš přidat i malá rajčata a houby). Opékej asi 15 minut.
Jiná marináda:
citronová šťáva (půl šálku)
olej (2/3 šálku)
rajský protlak (1/4 šálku)
pepř,
stroužek česneku,
něco pálivé papriky (nebo tabasco)
marinujte 2 hodiny, nejlépe přes noc.
Kanadská specialita od Honzy Hurycha Recept je pro 3/4 kg krocaních prsou či stehen
Marináda:
1/4 šálku oleje,
1/4 šálku citronové šťávy (nebo lime)
1 čajová žička čili (chili) prášku
půl čajové lžičky česnekového prášku
sůl
Vše smíchejte, do toho vložte krocana na kostky (o straně asi 2,5 cm), dále 2 cukiny, 2 zelené papriky, 2 cibule, to vše rozkrájené tak, aby se dalo napichovat na špejle a nechte marinovat nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Napíchej vše na špejle (můžeš přidat i malá rajčata a houby). Opékej asi 15 minut.
Jiná marináda:
citronová šťáva (půl šálku)
olej (2/3 šálku)
rajský protlak (1/4 šálku)
pepř,
stroužek česneku,
něco pálivé papriky (nebo tabasco)
marinujte 2 hodiny, nejlépe přes noc.