Kuře Arabských nocí
podle Weber's Big Book of Grilling
1/2 hrnku jemně usekané petrželky
1/2 hrnku jemně sekaného čerstvého fenyklu, nebo 2 lžišky semínka
1/2 hrnku jemně usekané zelené cibulky
1 obyčejný jogurt, tedy bez marmelády
Sůl a pepř
1 1 kuře, asi 1 1/4 kg (3 LB)
1 lžička olivového oleje
Smíchejte petrželku, fenykl, cibulku a jogurt, osolte a opepřete. Kuřeti rozstřihněte hrudník, a pak ho roztáhněte až žebra u páteře prasknou a kuře si leží hezky placatě na stole. Jogurtovou směs mu nacpete pod kůži. Nechte odpočinout 30 minut nebo přes noc, v tomto případě delší doba kuřeti neublíží. Naolejujte kůži, osolte a opepřete. Grilujte otevřenou částí nahoru pod poklicí 45 - 55 minut, možná nebude ani třeba kuře otáčet.