Rotisserie Huli Huli kuře
podle Derrick Riches
1 kuře asi 1 1/4 kg (3 pound)
1/3 hrnku tmavé sojové omáčky
1/4 hrnku šťávy z limetek
1/4 hrnku medu
3 lžíce hnědého cukru
3 stroužky česneku, rozdrcené a pokrájené
2 lžíce kečupu
1/2 lžičky Tabasca
sůl a pepř dle chuti
1 lžička sezamového oleje
Vše krom kuřete smíchejte. Natřete kuře 1/3 směsi zevnitř i zvenčí a nechte 20 minut odležet. Snažte se dostat směs i pod kůži, hlavně kolem prsou. Kuře napíchněte na rožeň a grilujte při střední teplotě nad miskou pro odkapávání tuku a šťávy.
Po dvaceti minutách natřete druhou třetinou směsi a grilujte dalších 20 minut. Pak natřete zbytkem šťávy a grilujte až je kuře hotové. Mělo by to být celkem asi 1 - 1 1/2 hodiny.
Poznamka:
Rotisserie je rožeň s motorem, na kterém se kuře otáčí.