Hovězí s citrónem a česnekem
National Catleman's Beef Association
Úmyslně nepíšu množství, nevím jak dlouhé máte špízy a jak velcí jste jedlíci.
kostky asi 2 x 2 cm dobrého hovězího
malé nové brambory, očištěné a na poloviny nakrájené
citrón na dílky nakrájený, i s kůrou, každý rozkrojte ještě napříč napolovic
olivový olej
1 lžíce čerstvého oregana, nebo 1 lžička sušeného
větší stroužky česneku, neoloupané
zelená paprika na čtverečky nakrájená
sůl
pepř
Poloviny brambor umikrovlňte až jsou skoro měkké, nemáte-li mikrovlnou troubu, nejlépe bude je skoro uvařit a pak teprve nakrájet.Smíchejte brambory, papriku, česnek a dílky citrónu. Olej s oreganem rozmíchejte, nalijte na směs, promíchejte, ale nepoškoďte brambory. Napíchejte na špízy střídavě a jak se vám líbí tuto směs a maso, grilujte až je maso hotovo jak se vám to líbí.
Osolte a opepřete, podávejte se salátem teplým či studeným.