Hovězí Teriyaki
Napsal: 17 srp 2010, 10:39
Suroviny:
1/2 - 1 kg zadního hovězího, ne-li přímo svíčkové a podobně
1 dl sojové omáčky
3 lžíce cukru
1 stroužek utřeného česneku
1 lžička sušeného zázvoru
1 lžíce dobrého oleje
1 čerstvý ananas nakrájený na kostky asi 2x2x1 cm
Postup:
Maso nakrájejte na proužky, asi 1 cm silné a 5 - 8 cm dlouhé. Vše krom masa a ananasu smíchejte a maso v tom asi dvě hodiny v ledničce marinujte. Maso napichujte zig-zag na špízy, prokládaně s ananasem. Maso nechte volně, nestahujte ho, a připravte to až těsně před grilováním, jinak ananas zkašovatí. Grilujte při střední teplotě asi 20 minut, nebo jak je třeba, během grilování potírejte zbylou marinádou.
1/2 - 1 kg zadního hovězího, ne-li přímo svíčkové a podobně
1 dl sojové omáčky
3 lžíce cukru
1 stroužek utřeného česneku
1 lžička sušeného zázvoru
1 lžíce dobrého oleje
1 čerstvý ananas nakrájený na kostky asi 2x2x1 cm
Postup:
Maso nakrájejte na proužky, asi 1 cm silné a 5 - 8 cm dlouhé. Vše krom masa a ananasu smíchejte a maso v tom asi dvě hodiny v ledničce marinujte. Maso napichujte zig-zag na špízy, prokládaně s ananasem. Maso nechte volně, nestahujte ho, a připravte to až těsně před grilováním, jinak ananas zkašovatí. Grilujte při střední teplotě asi 20 minut, nebo jak je třeba, během grilování potírejte zbylou marinádou.