Doba přípravy:
30 min, doba grilovani 1,5 hodiny
Suroviny:
1,5 kila krkovicky bez kosti
Na marinadu:
2 PL mleteho koriandru
2 PL mleteho cerneho pepre
2 PL Thymianu
1 PL mleteho Chilli muze byt i min
1 Pl mleteho kumin (je to kmin trochu mene vyrazne chuti v CR Rimsky kmin)
2 PL susene majoranky
2 PL suseneho oregana
2 PL mlete sladke papriky
1 PL susene cibule
1 PL granulovaneho cesneku
0,5 PL skorice
1 čl soli
150 ml olivoveho oleje
500 g bileho jogurtu
velka cibule
2 stroucky cesneku
Postup:
Vsechny suche prisady smichat, nalit olej a jogurt a znovu promichnout. Do tak pripravene marinady nastrouhame na hrubo cibuli a protlacime cesnek. Maso bez kosti nakrajime na asi tak 5 mmm silne platky, ktere jednotlive a oboustranne potreme marinadou. Doba marinovani je 24 hodin. Nejlepe v kastrolu s vikem a v lednici. Druhy den je maso mozno grilovat na rozni, ale pridam zitra fotku kde je moznost pripravy i v troube. Orezavame pak kazdou pulhodinky vrstvy masa. Dobrou chut preje Svejk.