Pinchos Morunos
Recept přímo importovaný z Mexika
1/4 hrnku usekaného čerstvého koriandru. Nemáte-li dejte petrželku.
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce oleje
1 lžička sušeného oregana
1 lžička cumin, nebo tlučeného římského kmínu, nebo čubricy, ono je to totéž
1 lžička mletého koriandru
3/4 lžičky soli
špetka šafránu
1/4 lžičky cayanského pepře
2 stroužky česneku, rozdrceného
1/2 kg libového vepřového, nakrájeného na 18 kostek
2 malé červené cibule, nakrájené na čtvrtky
2 červené papriky, nakrájené na 6 dílků
2 žluté papriky, nakrájené taky tak
Smíchejte vše ze seznamu až po maso, dejte do plastikového pytle,přidejte maso a protřeste, aby se pokrylo směsí. Nechte odležet aspoň dvě hodiny.
3 kousky masa, 2 cibule, 2 žluté a 2 červené papriky napíchněte na špíz, grilujte po každé straně 6 minut, nebo až se vám to bude zdát hotové.