Stránka 1 z 1

Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

PříspěvekNapsal: 22 čer 2013, 20:33
od Mánek
Tak když nikdo nic, přidám další recept z TV Paprika...

Suroviny:
60 dkg vepřové svíčkové
40 dkg žampionů
20 dkg slaniny
40 dkg uzené klobásy
4 lusky papriky
60 dkg kuřecích prsíček
8 ks špejlí
okořeněný olej
60 dkg brambor
8 jablek

1 metr alobalu

Příprava:
Maso naložíme do láku. Svíčkovou nakrájíme na větší kostky a kuřecí prsíčka na nudličky.

Vepřové maso naložíme do okořeněného oleje. Olej obsahuje směs nadrobno nasekaného česneku, cibule a červené mleté papriky. Olej se musí nechat 3 dny odležet a potom scedit. Tento olej nalijeme na svíčkovou a maso necháme marinovat.

Na kuřecí maso použijeme zelené bylinky. Nejprve maso osolíme, pak posypeme rozmarýnem, petrželovou natí a tymiánem. Zakapeme také troškou okořeněného oleje a necháme jednu hodinu odležet.

Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky a začneme napichovat suroviny na rožeň. Nejprve napíchneme plátek houby, pak plátek klobásy a slaniny. Pokračujeme vepřovým masem, a opět napíchneme plátek houby. Tento postup opakujeme, až se dostaneme na konec rožně. Mezi plátky masa můžeme napíchnout i kousky papriky, nakrájené na stejnou velikost jako vepřové maso. Můžeme začít rožeň opékat.

Zatímco se rožeň opéká, nakrájíme na plátky zbytek slaniny, potom je po jednom zabalíme spolu s bramborami do alobalu a opečeme v horkém popelu.

Kuřecí maso a jablka opečeme zvlášť. Po obou stranách důkladně propečeme. Před podáváním ozdobíme plátky papriky.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3573

HP

Re: Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

PříspěvekNapsal: 23 čer 2013, 08:26
od drobek
Kristova noho levá, ty mně utrápíš! ddd Naše věci dorazí (snad) koncem týdne a pak už konečně budeme mít gril. Ten náš, Son of hibachi cestuje z Americka. Já bych si tak dal něco grilovaného, až bych brečel. HP V hospodách dělají grilované zalité máčkou na bázi kečupu = sladkou. Brrrrrrrrrrr. ???

Re: Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

PříspěvekNapsal: 23 čer 2013, 10:01
od j3david
Kristova noho pravá ... Drobku ... tady jsi doma v česku! Hospodám a zejména těm kde inzerujou "grilované speciality" se musíš vyhýbat víc než upír česneku v pravé poledne! To co je popsáno v receptu výše si buď musíš spáchat sám, nebo navštívit kamaráda který to umí stejně jako ty. Raději si počkej na gril a to i za cenu dlouhodobého hladovění.

Re: Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

PříspěvekNapsal: 23 čer 2013, 10:08
od Brutzel-Svejk
Drobku přivez svůj Hibachi na sraz. Jestli dorazí včas. Mnoho lidi ho nezná.

Re: Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

PříspěvekNapsal: 23 čer 2013, 10:57
od drobek
J3Davide, už jsem se poučil a hoduju na české kuchyni, specialitám se vyhýbám jak čert kříži. ddd
Joži, s tím určitě počítám, jak bych tam moh jet bez grilu? Já? BB HP