Indonéské vepřové saté

Indonéské vepřové saté
Babi
900g libového vepřového
4 lžíce sojové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
2 lžíce nadrobno posekané cibule
3 lžíce citrónové šťávy
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 lžíce pomletého koriandru
1/2 lžičky pomletého černého pepře
1/8 lžičky cayanského pepře, nebo podle chuti
1 lžička soli
4 lžíce pomletých paraořechů, nebo oloupaných mandlí
olivový olej, salátový olej, nebo rozpuštěné máslo
Zbavit maso tučného. Libové maso nakrájet na 4 cm kostky. Smíchat všechny ostatní ingredience až na olej, nebo máslo. Nalít směs na maso a vše dobře promíchat. Nechat marinovat 4 hodiny, nebo do druhého dne. Navléci maso na jehly a grilovat asi 25-30 min., nebo až maso zhnědne. Během grilování maso často potírat olejem, nebo máslem. Podávat horké.
Babi
900g libového vepřového
4 lžíce sojové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
2 lžíce nadrobno posekané cibule
3 lžíce citrónové šťávy
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 lžíce pomletého koriandru
1/2 lžičky pomletého černého pepře
1/8 lžičky cayanského pepře, nebo podle chuti
1 lžička soli
4 lžíce pomletých paraořechů, nebo oloupaných mandlí
olivový olej, salátový olej, nebo rozpuštěné máslo
Zbavit maso tučného. Libové maso nakrájet na 4 cm kostky. Smíchat všechny ostatní ingredience až na olej, nebo máslo. Nalít směs na maso a vše dobře promíchat. Nechat marinovat 4 hodiny, nebo do druhého dne. Navléci maso na jehly a grilovat asi 25-30 min., nebo až maso zhnědne. Během grilování maso často potírat olejem, nebo máslem. Podávat horké.