Stránka 1 z 1

Vepřové na špízu s jablky

PříspěvekNapsal: 24 srp 2010, 15:16
od drobek
Vepřové na špízu s jablky
Pepino z http://www.Labuznik.com

500 g vepřových řízků
2-3 pevná zralá jablka
šťáva z 1 pomeranče
3 lžíce francouzské (dijon) hořčice
olej
4 lžíce kremžské hořčice
3 citrony
1 dl smetany

Maso nakrájíme na kostky, jablka bez jádřince na stejné dílky, citron nakrájíme na plátky. Na grilovací jehly střídavě napichujeme jablko, citron, maso. Smícháme polovinu hořčice, pomerančové šťávy, oleje a touto směsí potíráme maso a ovoce při grilování.
Opékáme na grilu 10-15 minut. Před podáváním přelijeme hotové špízy zálivkou z druhé poloviny hořčice, pomerančové šťávy a smetany.