Hanušovo ražniči
Vzpomínka na Hanuše a Svaťku Reisingerovy a sladké časy nicnedělání v gasthofu Gruber v Ramsau v Rakousku, kdy jsme si tohle ražniči pékávali v neděli k večeři a nadávali, jak musíme v lágru úpět a čekat až se konečně hneme do vytoužené Ameriky. To jsme ještě netušili, jak je nám vlastně dobře a že je to nejkrásnější a nejdelší životní dovolená. Tak ahoj Hanuši a Svaťko.
Naklepané vepřové nebo kuřecí maso na kousky
cibule nakrájená na čtverečky a podobně
špek taky na kousky
paprika taky na kousky
nějaká uzenina (klobása, točený salám...) na kolečka
Všechno na střídačku napichujeme na špízy a pak na mírném ohni pečeme.Maso můžeme před tím naložit do nějaké marinády, eventuelně vše po dohotovení potřít nějakou omáčkou.