Grilované jehněčí na špízu s dipem

Grilované jehněčí na špízu s dipem

Příspěvekod drobek » 24 srp 2010, 15:33

Grilované jehněčí na špízu s dipem
Babi

12 bambusových jehel, asi 26 cm dlouhých
500 jehněčího
2 lžíce šťávy z limetky
2 česneky, utřené
3 menší cibule, oloupané, ale s neodkrojeným spodkem (zabrání to rozpadnutí cibule) každá rozčtvrcená
1 lžíce cukru
24 hlaviček hub (asi 3 cm velké)
sůl a pepř podle chuti

Dip:
1 velké avokádo, posekané
1 lžička limetkové šťávy
1 lžička Tabasco omáčky (nějaká pikantní, pálivá)
1 lžíce kyselé smetany, nebo plnotučného jogurtu
1/3 hrnku posekaných sušených meruněk
Rozmixovat avokádo, šťávu, Tabasco omáčku a smetanu. Přimíchat meruňky.

Namočit bambusové jehly na několik hodin do vody. Odkrájet přebytečný tuk z masa a nakrájet ho na 3 cm kousky.
Smíchat dohromady šťávu, česnek, cukr, cibuli a maso. Dobře promíchat a nechat přikryté v chladničce několik hodin.
Navléct houbu, maso, cibuli, maso, houbu na každou jehlu a ogrilovat, až je maso hnědé a měkké. Podávat horké s avokádovým dipem.

Doporučená příloha: Ogrilované malé brambůrky v kabátcích a salát.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jehněčí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x