Jehněčí ražniči s omáčkou z ovčího sýra

Jehněčí ražniči s omáčkou z ovčího sýra

Příspěvekod drobek » 24 srp 2010, 15:43

Jehněčí ražniči s omáčkou z ovčího sýra
Emeril Lagasse

1/2 kg jehněčí kýty, odblaněné a nakrájené na kousky
8 třešňových rajčátek
1 svazek zelené cibulky, aspoň 12 ks, nakrájené na 5 cm dlouhé kousky
1/2 hrnku olovového oleje
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce drceného česneku
1 lžíce čerstvého oregana
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
Esence (viz suché směsi)
Omáčka z ovčího měkkého sýra (Istanbul, Feta, či jak se mu říká). recept níže.
Osminky citronu na ozdobení

Střídavě napíchejte na špízy skopové, rajčátka a cibulky. Pokropte olejem, citronovou šťávou, okořeňte Esencí, česnekem, oreganem, solí a pepřem. Marinujte aspoň 4 hodiny, lépe až 12 hodin.
Špízy osušte a grilujte za občasného obracení asi 10 - 12 minut, až to bude dost propečeno.
Dejte na talíře, obložte citronem, k tomu mističky s omáčkou.

A zde je omáčka:
2 hrnky bílého jogurtu
1/2 hrnku dobře zcezeného a rozdrobeného sýra
1 lžíce zvlášť kvalitního olivového oleje
1 1/2 lžičky rozdrceného česneku
1 1/2 lžičky citronové šťávy
1/4 lžičky soli
špetka cayanského pepře
špetka Esence

Cedník vyložte čistým kapesníkem a vyklopte do něj jogurt. Nechte vykapat syrovátku, až je jogurtu polovina, asi 2 - 3 hodiny. Do mixeru dejte vše krom jogurtu, rozmixujte, pak přidejte jogurt a znovu umixujte. Je-li to málo řídké k namáčení, přikápněte oleje.
Před podáváním nechte v lednici odpočinout.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jehněčí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x