Řecká marinovaná jehněčí kýta
1,5 kg jehněčí kýty, vykostěné a stažené provázkem do tvaru rolády
3 lžíce citronové šťávy
1/4 hrnku olivového oleje
2 stroužky česneku, usekané
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky rozdrceného bobkového listu
sůl a pepř podle chuti
Smíchejte vše krom masa, maso dejte do mělké misky, potřete směsí, zabalte do plastického filmu a marinujte v lednici přes noc.
Vyndejte maso z marinády, tu vylijte. Maso napíchněte na rožeň a rožněte pak na mírném ohni až vnitřní teplota dosáhne 63°C, asi 1,5 - 2 hodiny Mírný oheň je důležitý, rožníte špalek masa a při vysoké teplotě se to zvenčí spálí dřív, než se udělá vevnitř.