Jehněčí kýta na rožni

Jehněčí kýta na rožni

Příspěvekod drobek » 24 srp 2010, 15:46

Jehněčí kýta na rožni
Derrick Riches

1 jehněčí kýta, asi 1 3/4 kg
3 lžíce bílého jogurtu
4 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžička papriky
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička kardamomu

Maso očistěte od loje, nařízněte mělkými řezy do čtverečků
Smíchejte vše ostatní, vetřete do masa a dejte na den do lednice odležet.
Potom vyndejte maso z marinády a tu si nechte na potírání.
Rozehřejte gril, kýtu dejte na rožeň a rožněte zvolna minimálně dvě hodiny, raději déle, až je maso skrz propečeno a vnitřní teplota je 75 - 80 °C
Maso potírejte po 15 minutách marinádou, až do asi 30 minut před dohotovením.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jehněčí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x