Jehněčí kýta na rožni
Napsal: 24 srp 2010, 15:46
Jehněčí kýta na rožni
Derrick Riches
1 jehněčí kýta, asi 1 3/4 kg
3 lžíce bílého jogurtu
4 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžička papriky
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička kardamomu
Maso očistěte od loje, nařízněte mělkými řezy do čtverečků
Smíchejte vše ostatní, vetřete do masa a dejte na den do lednice odležet.
Potom vyndejte maso z marinády a tu si nechte na potírání.
Rozehřejte gril, kýtu dejte na rožeň a rožněte zvolna minimálně dvě hodiny, raději déle, až je maso skrz propečeno a vnitřní teplota je 75 - 80 °C
Maso potírejte po 15 minutách marinádou, až do asi 30 minut před dohotovením.
Derrick Riches
1 jehněčí kýta, asi 1 3/4 kg
3 lžíce bílého jogurtu
4 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžička papriky
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička kardamomu
Maso očistěte od loje, nařízněte mělkými řezy do čtverečků
Smíchejte vše ostatní, vetřete do masa a dejte na den do lednice odležet.
Potom vyndejte maso z marinády a tu si nechte na potírání.
Rozehřejte gril, kýtu dejte na rožeň a rožněte zvolna minimálně dvě hodiny, raději déle, až je maso skrz propečeno a vnitřní teplota je 75 - 80 °C
Maso potírejte po 15 minutách marinádou, až do asi 30 minut před dohotovením.