Pestré masové špízy
Manek
200 g rumpsteaku v celku,
200 g vepřové krkovice,
200 g kuřecích prsíček,
1/2 červené, zelené a žluté papriky,
100 g malých žampionů,
2 cibule,
3 stroužky česneku,
2 dcl olivového oleje,
svazek tymiánu,
celý zelený pepř.
Tymián a zelený pepř na jemno nasekáme, přidáme prolisovaný česnek a smícháme s olivovým olejem na marinádu.
Maso, papriky, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Na některé špízy napichujeme střídavě kousky papriky, cibule, hovězí a vepřové maso, na jiné papriky, cibuli, houby a maso kuřecí. Hotové špízy přelijeme marinádou a necháme alespoň 10 hodin marinovat. Okapané špízy grilujeme za častého obracení a potírání marinádou asi 10 minut.
(čerpáno z katalogu Campingaz 2005)