Italský grilovaný špíz

Italský grilovaný špíz

Příspěvekod drobek » 06 zář 2010, 23:10

Italský grilovaný špíz
Babi

Ingredience:
150g libového vepřového masa, na 3 cm kostky nakrájeného
150g kuřecích stehýnek (vrchní část nohy), bez kosti, tuku a kůže, na 3 cm kostky nakrájená
150g vepřových jater, bez blan, na 3 cm kostky nakrájená
150g hovězí roštěné, na 3 cm kostky nakrájené
150g pikantní klobásky, na 2.5 cm dlouhé špalíčky nakrájené
24 plátků slaniny nakrájené na 3 cm čtverečky
24 lístků šalvěje, nebo bobkových listů
1 lžička sušeného rozmarýnu, nebo dobromyslu
sůl a pepř
110 ml olivového oleje
4-5 bobulek jalovce

Příprava:
Na 8 kovových jehel, nebo dřevěných špejlí předem na hodinu namočených do vody, navléct střídavě maso a klobásku se šalvějí a slaninou (tu dávat k nejlibovějším kouskům masa, jako jsou játra a kuře) . Posypat jehle rozmarýnem a poskládat je do mělké velké nádoby. Osolit je, opepřit a zalít olejem. Přidat jalovec, přikrýt plastickým filmem a nechat marinovat po 5-6 hodin. Sem tam jehle otočit.
Ogrilovat jehle na zahradním grilu nad rozpálenými uhlíky, nebo na plynovém barbecue na všech stranách do hněda.
Podávat špíz ihned jak je hotový s různou ogrilovanou zeleninou, ogrilovaným selským chlebem a různými omáčkami.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Masové směsi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x