Absolutní směs grilovaného masa - Mixed Grill
Babi
Ingredience:
Gril:
4 jehněčí, nebo malé hovězí, nebo vepřové kotlety
2 telecí ledvinky
4 látky telecích nebo vepřových jater
2 velké pikantní klobásky
1/2 malého kuřete, rozkrojeného napůl
Marináda na jehněčí, hovězí, nebo vepřové:
9 lžic oleje
3 lžíce vinného octa
1 stroužek utřeného česneku
4 lžíce posekané máty, nebo jiné bylinky (podle druhu masa)
pepř
Omáčka na potírání kuřete:
2 lžíce oleje
120 ml vařícího vývaru
1 lžíce kečupu
1 lžička Worcesterové omáčky
1 stroužek česneku, posekaný
1 hnědá šalotka, nebo malá cibulka posekaná
sůl a pepř
Malé špízy:
250 ml ananasové šťávy
1 utřený stroužek česneku
1 1/2 lžic sójové nebo Worcesterové omáčky
1 lžíce oleje
600g jehněčího, hovězího, vepřového, nebo kuřecích prs nakrájené na 5 cm kostky
kostky ananasu
Příprava:
Smíchat ingredience pro marinádu a naložit do ni jehněčí, nebo vepřové kotlety na 2-3 hodiny.
Omáčka na kuře:
V kastrolku smíchat všechny ingredience, přivést je do varu a na pomalém ohni je vařit po 6-8 min. Potřít tím půlku kuřete, položit na gril kůží nahoru a ogrilovat ho po 30-35 min. Během grilování sem tam kuře obracet a potírat ho omáčkou.
Vyjmout kotlety z marinády, osolit, opepřit a ogrilovat je po 12-15 min. Během grilování několikrát obracet a potírat je marinádou. Nakrojit klobásky napůl, ale nedokrojit je. Otevřít jako knihu a ogrilovat je, ale nemastit je.
Rozpůlit ledvinky, vyříznout střed a tuk. Potřít ledvinky a játra olejem, opepřit a ogrilovat je po 2-3 min. na každé straně.
Malé špízy:
Z ananasové šťávy, česneku a sójové omáčky připravit marinádu. Marinovat kostky masa po 2 1/2 hodiny. Navléct kostky na olejem potřené kovové jehle střídavě s ananasem. Ogrilovat malé špízy, napíchat špízy do citronu a podávat je společně s grilovaným masem.