Dnes pro změnu něco od Pohlreicha, aby to nebyla furt jenom Paprika.
Suroviny:
větší cherry rajčata 8 kusů
sýra feta 200 g
italský chléb, každý asi 2 cm silný 2 plátky
sušená rajčata, naložené v oleji 100 g
černé olivy 100 g
Marináda
extra panenský olivový olej 80 ml
česnek, oloupaný a utřený 1 stroužek
pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy 1 dávka
zelené pesto 10 ml
mořská sůl 1 dávka
Příprava:
V misce smíchejte ingredience na marinádu. Olivový olej, česnek, sůl, pár kapek citronové šťávy a 10 ml zeleného pesta, jsou to asi dvě čajové lžičky. Vše dobře promíchejte.
Plátky chleba nakrájejte na kostičky, ponořte na pár sekund do marinády a rychle vyndejte, aby se nerozmáčel. Uložte stranou. Do marinády dejte na kostičky nakrájený feta sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata. Nechte 30 minut marinovat.
Připravte gril. Oba druhy rajčátek, sýr i chléb napichujte střídavě na bambusové špejle a každý kebab zakončete černou olivou. Kebaby grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během grilování je alespoň jednou potřete marinádou.
Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený do křupava, sundejte kebaby z grilu
a ihned podávejte.
Zdroj: Vegetariánský špíz s feta sýrem a rajčátky; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty ... m-rajcatky