Suroviny:
maso 1 kg srdce hovězí
česnek 3 ks
kmín drcený 1 lžička
paprika zelená špičatá 4 ks oloupané
ocet vinný 400 ml
glutasol 1 lžíce
sůl 1 -
chile papričky sušené 6 ks
voda 150 ml
olej 150 ml
Postup:
Srdce očistíme a nakrájíme na kostky o hraně asi 3cm, které naložíme do marinády adobo: smícháme drcený česnek, drcený kmín, nadrobno sekané opečené a oloupané papriky, vinný ocet a glutasol a necháme maso marinovat přes noc. Druhý den zalijeme podrcené chile papričky vařící vodou (nejlépe v hrnku), jen aby byly potopené, a necháme hodinu máčet. Kostky masa vyjmeme z adobo a napícháme na jehly. Můžeme prostřídat plátky cibule, paprik, slaniny. Adobo přecedíme a papriky s česnekem z cedníku dáme do mixeru. Adobo uschováme k naředění. Rovněž přecedíme namočené chile papričky a přidáme je do mixeru. Přidáme olej, promícháme a umixujeme omáčku, můžeme naředit trochou adobo nebo nálevem z papriček a znovu umixovat. Rozpálíme gril, srdce je suché, proto mu věnujeme péči a lásku a maso na jehlách často obracíme a stále potíráme mastnou omáčkou ze sklenice. Hotové osolíme a podáváme s tortilami nebo opečeným toustovým chlebem.
Nedalo mi to, aby nepřispěl taky svou mexickou troškou do mlýna.