Stránka 1 z 1

Sušená zeleninová kořenící směs

PříspěvekNapsal: 13 črc 2017, 11:09
od Mánek
DSCF1671.JPG


Suroviny:
1000 g mrkve,
1000 g kořenové petržele,
1000 g celerové bulvy,
1000 g cibule,
1000 g rajčat,
500 g červené kapie,
500 g pórku,
1 sáček granulovaného česneku,
1 sáček mletého kmínu,
1/2 sáčku mleté kurkumy,
1 rovná lžíce mletého pepře,
2 litry libečkových listů,
1 litr petrželové natě,
1 litr celerové natě,
150 g sušených lesních hub

Popis přípravy:
Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli, rajčata, pórek a kapii nakrájíme na plátky, natě pokrájíme na menší kousky a vše usušíme v sušičce, v troubě nastavené na 45-50°C, nebo na slunci. Když jsou všechny suroviny usušené, dáme je postupně do sekacího robota (food procesor) a na nejvyšší otáčky rozsekáme na prášek. Přidáme ostatní koření (kmín, granulovaný česnek...) a dobře promícháme. Směs uchováváme v dobře těsnící sklenici, kde vydrží až do spotřebování, nebo do další sezóny. Má univerzální použití, používám na dochucení polévek, pod maso, jako směs na kořenění grilovaného masa, na ryby a podobně.

HP

Re: Sušená zeleninová kořenící směs

PříspěvekNapsal: 22 črc 2017, 10:06
od Brutzel-Svejk
To vypadá zajímavě. Hlavně bez chemie.

Re: Sušená zeleninová kořenící směs

PříspěvekNapsal: 24 črc 2017, 08:20
od drobek
Právě, to stojí za to se do toho pustit.