Marináda na Giros
Jestli chcete mít lepší Giros než v řecké restauraci jste tady správné.
Suroviny:
2 PL mletého koriandru
2 PL mletého černého pepře
2 PL Thymianu
1 PL mletého Chilli může být i min
1 Pl mletého kumin (je to kmín trochu méně výrazně chutí v ČR Římský kmín)
2 PL sušené majoránky
2 PL sušeného oregana
2 PL mleté sladké papriky
1 PL sušené cibule
1 PL granulovaného česneku
0,5 PL skořice
150 ml olivového oleje
500 g bílého jogurtu
velká cibule
2 stroučky česneku
1 čl soli
Postup:
Všechny suché přísady smíchat, nalít olej a jogurt a znovu promíchnout. Do tak připravené marinády nastrouháme na hrubo cibuli a protlačíme česnek. Mášo bez kosti nakrájíme na asi tak 5 mmm silné plátky, které jednotlivé a
oboustranně potřeme marinádou. Doba marinování je 24 hodin. Nejlépe v kastrolu s víkem a v lednici. Druhý den je maso možno grilovat na rožni, ale přidám zítra fotku kde je možnost přípravy i v troubě. Ořezáváme pak každou půlhodinky vrstvy masa. viewtopic.php?f=19&t=6&p=6#p6