Stránka 1 z 1

Na steaky s tequilou

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 16:09
od Brutzel-Svejk
Na steaky s tequilou
Tequila je mexická kořalka z kaktusu, doma bych ji přirovnal k vodce. Chuťově je to něco trochu jiného, ale vzhledem k tomu k čemu bude použita a k tomu, že tam budou i ostatní přísady, myslím že vodka je použitelná náhrada.

4 pořádné, to znamená bílými žilkami prorostlé steaky
1 dl tequily
1 lžíce pepře
2 lžičky nastrouhané citronové kůry
2 stroužky česneku, utřené
1/2 lžičky soli

Smíchejte vše, přidejte steaky a nechte marinovat. Během grilování dále potírejte marinádou.

Re: Na steaky s tequilou

PříspěvekNapsal: 20 dub 2013, 20:43
od Mirďa
A to by mohlo být dobré, jak to může s tou tequilou chutnat? Doba marinování?

Re: Na steaky s tequilou

PříspěvekNapsal: 20 dub 2013, 21:51
od drobek
Mirďo, tequilla je opravdu srovnatelná s vodkou, ale jako vzdálená a bohatá příbuzná. Dovolím si příklad. Je všeobecně známý nápoj bloody Mary, to je vodka, rajská šťáva a tabasco, abych jmenoval to nejdůležitější. Ale existuje i mexická verze bloody Maria, kde je místo vodky právě tequilla. Pokud můžu radit, nikdy to nezkoušej, měl jsem bloody Mary rád, do doby než jsem ochutnal bloody Mariu. Takový je rozdíl.
Jak dlouho marinovat? řekl bych, že vzhledem k použití alkoholu a s tím souvisejícího koštování by se tepelná příprava neměla moc odkládat :AF BB

Re: Na steaky s tequilou

PříspěvekNapsal: 21 dub 2013, 08:44
od Brutzel-Svejk
V marinade nechavam hovezi az do 24 hodin. Rybe napr. staci 2, veprovemu 4 hodiny. Marinadu do vetsich kusu masa vstrikuji specialni injekcni strikackou.