Stránka 1 z 2

Medovo-česneková marináda

PříspěvekNapsal: 20 pro 2010, 08:03
od Mánek
Suroviny:
1 rozdrcený stroužek česneku,
malý kousek čerstvého nastrouhaného zázvoru,
4 lžíce sojové omáčky,
1 lžíce medu,
3 lžíce suchého sherry,
špetka mletého hřebíčku,
špetka mletého nového koření

Příprava:
Všechny přísady smícháme a marinádu použijeme k marinování vepřových žebírek, kuřat nebo ryb před grilováním.

Re: Medovo-česneková marináda

PříspěvekNapsal: 07 čer 2011, 23:21
od Pajaska
Chtěla bych vyzkoušet tuto marinádu na kuře.Jenže nemám sherry.Jasně, neměla bych se do toho tedy pouštět,ale přesto mne to láká.Mohu místo sherry použít suché bílé víno?Myslím tím,jestli se hodně změní chuť? ;)

Re: Medovo-česneková marináda

PříspěvekNapsal: 08 čer 2011, 05:11
od Mánek
Pajasko, jak moc se chuť změní netuším, ale změní se určitě. Přesto bych to zkusil, jenom bych to nejdřív vyzkoušel na menším kousku, třeba na křidýlkách.

Re: Medovo-česneková marináda

PříspěvekNapsal: 08 čer 2011, 19:27
od Pajaska
Mánku,děkuji za odpověď.Já to prubnu,každopádně se to zkazit nemůže.Dělávám ráda marinádu med,sojovka a česnek,zázvor.Mám ráda kuře tzv.nasladko.Tady se trochu srazí sladkost tím vínem a je tam hřebíček,ten se s vínem nepere.Dám vědět.

Re: Medovo-česneková marináda

PříspěvekNapsal: 16 črc 2011, 14:47
od Pajaska
Bylo to výborné,to víno jsem použila suché rulandské šedé.Med to trochu osladil a všechno dohromady se doplňovalo.Nedělám naposledy.Díky za recept.