Barbecue omáčka podle Emerila Lagasse
Suroviny:
2 lžíce oleje
3/4 hrnku žluté cibule, na drobno
2 lžíce prolisovaného či jemně usekaného česneku
4 hrnky kečupu
1/2 hrnku tmavého hnědého cukru
2 lžíce třtinového sirupu (nevím, zda je to v Česku k mání, jde o nesmírně sladkou bezbarvou tekutinu)
1/2 hrnku jablečného octa
1/2 hrnku hořčice
1/4 hrnku Worcestershire sauce
3 lžíce pálivé omáčky z červeného, cayanského pepře
2 lžičky Emerilovy Essence viz: http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=24&t=41&sid=1234033c15cd33ea088ef146f41e87d3
1/2 lžičky, nebo dle chuti drcených chilli papriček
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a za stálého míchání zpěňte, asi 4 minuty. Přidejte česnek a ještě asi 1 minutu smažte.
Přidejte vše ostatní, uveďte do varu a pak zvolna vařte až to zhoustne, chuti se smíchají, asi 20 minut.
Můžete připravit do zásoby, podává se na teplá maso po dohotovení na talíři.