Recept 1: Základní omáčka na Buffalo Wings
Suroviny:
16 kuřecích křidýlek (asi 1 1/2 kg)
1 velká cibule
6 stroužků česneku
asi 2 cm čerstvého zázvoru
2 - 10 pálivých papriček (to záleží jak pálivé to chcete mít)
1 dl oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu
1 lžička čínského koření
Ve food procesoru udělejte ze všech tuhých ingrediencí pastu, pak přidejte tekuté části, oleje jen polovinu. Zbylý olej rozehřejte v kastrůlku, přidejte právě vyrobenou pastu a za stálého míchání svařte 10-12 minut. Nechte úplně vychladnout.
Vychlazené nalijte na kuřata a marinujte v lednici 6 - 24 hodin.
Recept 2: S medem a hořčicí
podle Americas Test Kitchen
Suroviny:
4 lžíce másla
1 strožek česneku, utřený nebo prolisovaný
1/3 hrnku medu
2 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce Kremžské hořčice
2 lžíce Worcesthire sauce
Rozpusťte máslo s česnekem v kastrůlku, vmíchejte vše ostatní.
Recept 3: Ostrá s chilli a česnekem
podle Americal Test Kitchen
Suroviny:
1/3 hrnku cukru
1/3 hrnku kečupu
3-4 lžíce ostré asijské chilli - česnekové omáčky
2 lžičky citrónové šťávy
Vše smíchejte.
Recept 4: S Frankovou RedHot Sauce
podle Americas Test Kitchen
Suroviny:
4 lžíce másla
1/2 hrnku Frankovy RedHot Sauce
1-2 lžíce pálivé omáčky dle vlastního výběru
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce hnědého cukru
Rozpusťte máslo v kastrůlku, vmíchejte vše ostatní.
Poznámka:
Nevím zda něco jako Frank's RedHot Sauce je doma k dostání, normálně se používá přímo jen tahle omáčka, není ale dost ostrá, prostě tomu něco chybí. Je to prostá kombinace cayanského pepře, octa a soli. Nezkoušel jsem to, prostě proto že koupit Frankovu omáčku je pro mně jednodušší.