Omáčka s ananasovou salsou
Recept od Jardy z Havaje
1 dobře zralý ananas - to se pozná tak, že lístky uprostřed "kštice" jdou snadno vytáhnout, bez použití síly. 
1 červená čerstvá paprika 
1 žlutá čerstvá paprika 
1 zelená paprika 
10 chilli papriček 
5 stroužků rozdrceného česneku 
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru 
1/2 červené cibule hodně na drobno 
4 lžíce jemně nasekané petrželky 
3 (nebo víc) lžíce citronové šťávy 
1 lžíce cukru 
Rozehřejte gril na dost vysokou teplotu . Oloupejte ananas, po délce rozřízněte a vyndejte to tvrdé zevnitř. Pak rozřízněte na čtvrtky, celkem tedy máte 8 kusů. Ananas a papriky rozložte na gril a pečte až budou hezky opečené, 10 - 12 minut. Přendejte do mísy a nechte vychladnout. Ananas nakrájejte na dvoucentimetrové kostky, papriky teď rozřízněte a odsemeňte. Nakrájejte taky na dvoucentimetrové kousky. 
Vše jemně smíchejte, podávejte na kuře, bílé maso, ryby, s bílým pečivem.
			


