Rajská chilli omáčka

Rajská chilli omáčka

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 22 srp 2010, 16:32

Rajská chilli omáčka
podle mistra kuchaře Emeril Lagasse

1 lžíce oleje
1 hrnek usekané cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
5 hrnků zralých rajčat, oloupaných a pokud možno bez semínek
1/2 malé jalapeňo papričky, nebo feferonky, bez stopky a semínek
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky mletého nového koření
1/8 lžičky mletého hřebíčku
2 hrnky bílého octa (5%)

V nerezovém hrnku rozpalte olej, přidejte cibuli, osolte a opepřete. 1 minutu opečte, přidejte rajčata, znovu osolte a opepřete, míchejte na prudkém ohni a po další 1 minutě přidejte vše ostatní. Uveďte do varu a 1 hodinu, za občasného zamíchání zvolna vařte.
Po vychladnutí slijte do čistých sklínek, v lednici vydrží až jeden měsíc.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na BBQ sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x