Barbecue omáčka s whisky a houbami
Napsal: 21 srp 2010, 19:27
Barbecue omáčka s whisky a houbami
na kuřata, ale i jiná masa
0,5 litru nasekaných čerstvých hub, i žampiony vyhoví
0,25 l hovězího vývaru
1 dl whisky
3 lžíce másla
2 lžíce mouky
2 zelené cibulky, nasekané
1 lžička čerstvé petrželky, nasekané
1 stroužek česneku
Vytřete kastrolek česnekem, rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte mouku a udělejte jíšku. Za stálého míchání přidejte vývar, přidejte petrželku a vařte do zhoustnutí. Na zbylé lžíci másla poduste cibulku a houby až jsou měkké. Přidejte whisky a zahuštěný vývar. Nechte několik minut přejít varem.
na kuřata, ale i jiná masa
0,5 litru nasekaných čerstvých hub, i žampiony vyhoví
0,25 l hovězího vývaru
1 dl whisky
3 lžíce másla
2 lžíce mouky
2 zelené cibulky, nasekané
1 lžička čerstvé petrželky, nasekané
1 stroužek česneku
Vytřete kastrolek česnekem, rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte mouku a udělejte jíšku. Za stálého míchání přidejte vývar, přidejte petrželku a vařte do zhoustnutí. Na zbylé lžíci másla poduste cibulku a houby až jsou měkké. Přidejte whisky a zahuštěný vývar. Nechte několik minut přejít varem.