Stránka 1 z 1

Barbecue omáčka s whisky a houbami

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 19:27
od Brutzel-Svejk
Barbecue omáčka s whisky a houbami
na kuřata, ale i jiná masa

0,5 litru nasekaných čerstvých hub, i žampiony vyhoví
0,25 l hovězího vývaru
1 dl whisky
3 lžíce másla
2 lžíce mouky
2 zelené cibulky, nasekané
1 lžička čerstvé petrželky, nasekané
1 stroužek česneku

Vytřete kastrolek česnekem, rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte mouku a udělejte jíšku. Za stálého míchání přidejte vývar, přidejte petrželku a vařte do zhoustnutí. Na zbylé lžíci másla poduste cibulku a houby až jsou měkké. Přidejte whisky a zahuštěný vývar. Nechte několik minut přejít varem.