Stránka 1 z 1

Extra pálivá a kořeněná omáčka

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 19:40
od Brutzel-Svejk
Extra pálivá a kořeněná omáčka

1 cibule na drobno krájená
1 stroužek utřeného česneku
1 lžíce oleje
2 dl kečupu
1/2 dl octa
1/2 dl melasy, nebo jiné sladké tekutiny. (s úspěchem lze nahradit cukrem a trochou vody)
1 lžička červeného (cayanského) pepře
1-2 lžíce pálivé pepřové omáčky
1/2 lžičky hořčice

V kastrolku zpěňte cibuli, přidejte česnek a znovu prohřejte, ale ať vám česnek nezhnědne. Přimíchejte vše ostatní, přiveďte do varu a pak zvolna za stálého míchání 15 minut povařte.

Omáčkou potírejte maso během posledních 15 minut pečení a před podáváním.