Omáčka z Kansas City
1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná na jemno
2 stroužky česneku, utřené nožem
2 dcl jablečného džusu
1 plechovička rajského protlaku
1/2 dcl jablečného octa
2-3 lžíce hnědého cukru
2 lžíce medu
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce strouhaného křenu
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička soli
půl lžičky pepře
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej a pak na něm doměkka opečte cibuli a česnek. Vmíchejte jablečný džus, rajský protlak, ocet, cukr, med, papriku, křen, worcesterskou omáčku, sůl a pepř a přiveďte k varu. Snižte plamen a za občasného míchání vařte půl hodiny. Omáčka krásně zhoustne.
Nezapoměňte, že je to omáčka kterou potíráte maso jen těsně před skončením grilování, jinak se připálí.