Stránka 1 z 1

Základní rajská omáčka

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 20:44
od Brutzel-Svejk
Základní rajská omáčka
Podle Mario Batali

1 střední španělská cibule, nakrájená na drobno.
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
6 lžic olivového oleje
4 lžíce čerstvého, nebo 2 lžíce sušeného tymiánu
1/2 středně velké karotky, jemně nastrouhané
3 0,5 litrové plechovky rajčat, rozmixované s vlastní šťávou ale i jadérky
Sůl a pepř

Zpěňte cibulku na olivovém oleji, přidejte česnek, po chvilce přidejte karotku a tymián, vařte 5 minut, přidejte rajčata, přiveďte do varu a na mírném ohni nechte za občasného míchání vařit 1/2 hodiny. Osolte, opepřete.