Sladká a uzená omáčka

Sladká a uzená omáčka

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 22 srp 2010, 15:26

Sladká a uzená omáčka
podle Steven Reichlen

6 lžic hnědého cukru
2 lžičky pepře
1 hrnek jablečného octa
2 stroužky česneku, utřeného
1 hrnek melasy
1 lžička mletého nového koření
1 hrnek medu
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1 hrnek worcesteru
4 hrnky kečupu
2 lžíce rumu
2 lžíce hořčice
1 lžíce tekutého kouře (liquid smoke)
1 lžíce červeného pepře
sůl

Smíchej vše krom kečupu v hrnci a vař a mixuj až se vše spojí. Přidej kečup a vař až se to znovu spojí, osol podle chuti. Je možno udělat i v kulatých grilech s víkem.

Tip:
Do alobalu dáme kousky suchého dřeva (na 4 hodiny vložit do vody) nejlépe z ovocných stromu. Napícháme dírky a položíme na dřevěné uhli. Jedna se o nejjednodušší způsob uzeni masa, ryb apod. Napíši k tomu později článek i s foto.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1107
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na BBQ sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron

x