Stránka 1 z 1

Buráková omáčka

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 16:03
od Brutzel-Svejk
Buráková omáčka

3 lžičky podzemnicového oleje
75 g vyloupaných nesolených burských oříšků
1/2 nakrájené cibule
1/2 lžičky sušených chilli papriček
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička hnědého cukru
2 lžíce citronové šťávy
3,5 dl horké vody
sůl, pepř

Na pánvi rozpalte olej a burské oříšky osmažte do zlatova. Oříšky rozmixujte s cibuli, chilli papričkami, zázvorem, cukrem a citronovou šťávou do hladké kaše. Vmíchejte tolik horké vody, aby vznikla tekutá omáčka. Vraťte ji zpět na pánev a přiveďte do varu. Omáčku vařte 2 minuty za stálého míchání, aby se nepřipálila. Přisolte a opepřete podle chuti, sundejte s ohně a udržujte v teple.