Kávová barbecue omáčka

Kávová barbecue omáčka

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 22 srp 2010, 16:11

podle Steven Reichlen

1 lžíce oleje
1 lžíce medu
1 lžíce hnědého cukru
1 středně velká červená cibule, jemně usekaná
4 zralá rajčata, oloupaná a posekaná
1 větší kus čerstvého zázvoru (7-8 cm)
1 hrnek kávy, neslazené a bez lógru
2 lžíce kečupu
1 lžíce chilli sauce
1 lžíce rajského protlaku
1/2 lžičky čerstvé citronové šťávy
1/2 lžičky worcestere sauce
1 naložená chipotle chilli (strašně pálivé), nebo jalapeňo či feferonka (méně pálivé)
2 větévky čerstvého rozmarýnu
2 větévky čerstvého tymiánu
1 1/3 hrnku vody
krystalová sůl (košer nebo mořská)


Smíchejte olej, med, cukr a cibuli v kastrolu a vařte až cibule zkaramelizuje a je zlatě hnědá.
Vmíchejte vše ostatní krom soli a zvolna vařte až je vše husté a chutné, asi 20 - 30 minut
Vyndejte větévky bylinek a vše umixujte, dosolte dle chuti.
Co nepoužijete ihned dejte do zavařovačky a uložte v lednici až několik týdnů.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1107
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na BBQ sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron

x