podle mistra kuchaře Ivana Rebensteigera
Rozpočet je na 1 galon, 3,75 litru
3/4 hrnku nasekané cibulky
1 lžíce nadrobno nasekaného česneku
1/2 hrnku oleje
10 dkg (3 oz) polohrubé mouky (bread flour)
1 1/4 l (1 1/2 q) vývaru ze žebírek, nebo normálního vývaru
1/4 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku medu
1 lžička práškové hořčice
1 lžička pepře
1/2 hrnku jablečného octa
1 l kořeněné rajské šťávy (tomato sauce), nebo chilli sauce (originální Playboy recept je míchá 1:1)
Šťáva z 1/2 citronu
1/2 hrnku worcestere sauce
1 lžíce chilli powder viz: viewtopic.php?f=24&t=335
sůl
Cibulku a česnek osmažíme dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme za stálého míchání přecezeným vývarem tak, aby výsledná omáčka byla bez cucků. Do octu zamícháme cukr, med, hořčici a pepř a vše spolu s rajským protlakem zamícháme do omáčky. Přidáme worcestere sauce a barbecue koření a zvolna vaříme minimálně 30 minut, ale k tomu, aby omáčka dostala lesklý kovový "šajn" to chce za občasného zamíchání asi dvě hodiny.