Stránka 1 z 1

Rajská chilli omáčka

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 16:32
od Brutzel-Svejk
Rajská chilli omáčka
podle mistra kuchaře Emeril Lagasse

1 lžíce oleje
1 hrnek usekané cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
5 hrnků zralých rajčat, oloupaných a pokud možno bez semínek
1/2 malé jalapeňo papričky, nebo feferonky, bez stopky a semínek
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky mletého nového koření
1/8 lžičky mletého hřebíčku
2 hrnky bílého octa (5%)

V nerezovém hrnku rozpalte olej, přidejte cibuli, osolte a opepřete. 1 minutu opečte, přidejte rajčata, znovu osolte a opepřete, míchejte na prudkém ohni a po další 1 minutě přidejte vše ostatní. Uveďte do varu a 1 hodinu, za občasného zamíchání zvolna vařte.
Po vychladnutí slijte do čistých sklínek, v lednici vydrží až jeden měsíc.