Teriyaki omáčka
Napsal: 22 srp 2010, 16:41
Teriyaki omáčka
podle Babi z Labuznik.com
Tahle omáčka původem z Japonska je důležitou přísadou do mnoha předpisů a děkuji Babi za recept.
125 ml sojové omáčky
2 lžice mirin vína (z rýže), nebo sherry
1 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
1 lžíce cukru
V kastrolku přivést vše do varu a míchat, až se cukr rozpustí. Sundat z ohně a použít dle potřeby. Omáčka vydrží několik dní v chladničce.
Barča mi napsala připomínku do návštěvní knihy, že je dobré do omáčky ještě přidat trochu červeného vinného octa, vylepší to chuť.
Po pravdě řečeno, já kupuji Teriyaki omáčku hotovou v obchodě, nezkusil jsem ani recept od Babi, ani s Barčiným dodatkem. Asi bych měl.
podle Babi z Labuznik.com
Tahle omáčka původem z Japonska je důležitou přísadou do mnoha předpisů a děkuji Babi za recept.
125 ml sojové omáčky
2 lžice mirin vína (z rýže), nebo sherry
1 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
1 lžíce cukru
V kastrolku přivést vše do varu a míchat, až se cukr rozpustí. Sundat z ohně a použít dle potřeby. Omáčka vydrží několik dní v chladničce.
Barča mi napsala připomínku do návštěvní knihy, že je dobré do omáčky ještě přidat trochu červeného vinného octa, vylepší to chuť.
Po pravdě řečeno, já kupuji Teriyaki omáčku hotovou v obchodě, nezkusil jsem ani recept od Babi, ani s Barčiným dodatkem. Asi bych měl.