Stránka 1 z 1

Domácí Hoisin omáčka

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 16:45
od Brutzel-Svejk
Domácí Hoisin omáčka
Autorem receptu je Babi z Labuznik.com
Původní kuchyní tohoto receptu je Čína, omáčka se používá k přípravě čínských jídel, také k mnoha barbecuovaným jídlům a marinádám.

2 lžičky kukuřičného oleje
2 česneky, rozmačkané
4 sušené, pálivé červené papričky
1/2 hrnku neslazené pasty z červených fazolí (následující recept)
1 lžičky soli
1/2 hrnku cukru
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce vody
3 lžíce destilovaného octa (destilovaný ocet je obyčejný ocet, tedy ne vinný, či jakýkoli jiný) V Americe je nebarevný, 4%

V malém kastrolku rozehřát olej, přidat papričky a česnek. Smažit asi po 2 min. na středním ohni, až vše začne vonět a česnek je trochu nahnědlý (pozor, nespálit). Vyjmout papričky. Přidat pastu, dobře promíchat, přidat další ingredience, promíchat a na mírném ohni dusit po 20-30 min., až omáčka trochu zhoustne.
Rozmixovat, nebo utřít ručně na hladkou omáčku. Nalít do skleničky s těsným uzávěrem a skladovat v chladničce na použití k přípravě čínských pokrmů.