Stránka 1 z 1

Karlova velice speciální omáčka ke kuřeti a k žebírkům

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 16:54
od Brutzel-Svejk
Recept u nás oblíbený a vzácný, to protože jsem ho několik let mámil z kamaráda Karla, co ho před lety vymámil na kuchaři v restauraci na Havaji, to když tam bydlel. Tedy Karel.

3 hrnky cukru
2 hrnky kukuřičného sirupu. S tímhle možná bude trochu problém, pokud vím, je to k mání doma jen velmi zřídka. Ale nezoufejte. Není to nic jiného než nepředstavitelně sladká tekutina, sladká tak až se pusa svírá. Hustá je o trochu víc, než ovocný sirup. No a teď mi řekněte, nedokážete tohle nahradit doma uvařeným cukerným roztokem? Pohodlnější je to koupit, to je fakt.
1 1/2 hrnku kečupu
1/4 hrnku sojové omáčky
10 stroužků česneku, víc máte-li česnek rádi, ale nepřežeňte to.
10 hřebíčků
1/4 hrnku čerstvého nastrouhaného zázvoru
230 g drceného ananasového kompotu i se šťávou. Část šťávy odlijte, možná ji použijete později.

Všechno to dejte do hrnku a vařte velmi zvolna 5 hodin, až to zhoustne, ze všeho se stane tmavá hnědočerná hustá tekutina. Hustší než kečup. Pokud to bude moc řídké, přidejte cukr. Pokud je to husté, přidejte ananasovou šťávu.
To pětihodinové vaření je hrozné, já vím, my doma používáme pomalý hrnec.