Stránka 1 z 1

Cajun Barbecue Sauce

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 17:07
od Brutzel-Svejk
Cajun Barbecue Sauce
podle Derrick Riches

Cajunská kuchyně (čti Kejžn) je z jihovýchodního kouta spojených států, střed je okolo New Orleansu. Ovšem, není to kuchyně jižní, ale základy jsou v kuchyni francouzské, tak jak si ji kdysi novo usedlíci přinesli. Přizpůsobili ji místním podmínkám a tomu, co bylo k dosažení. Je tedy bohatá na různé mořské žoužele a jiné potvory. Ryby dělané podle cajun styl jsou obvykle před grilováním okořeněny suchou směsí, takže jsou svrchu tmavé až tmavohnědé, navíc vždy pikantní. Inu jih
.
2 hrnky jakéhokoli vývaru
45 tučné anglické slaniny (1/2 libry bacon )
1 1/2 hrnku jemně nakrájené cibule
1 1/2 hrnku chilli omáčky
1 hrnek medu
3/4 hrnku na suché pánvi opečených pecan oříšků, vezměte vlašské, nemáte-li tyhle
5 lžíce pomerančového džusu
z 1/2 pomeranče dužiny a kůry
ze 1/4 citrónu dužiny a kůry
4 lžíce másla
2 lžíce citrónové šťávy
4 stroužky česneku, rozdrcené a usekané
1 lžíce Tabasco
1 lžíce sušené práškové cibule
1 lžíce sušeného práškového česneku
1 lžíce soli
1 1/2 lžičky černého pepře
1 1/2 lžičky bílého pepře
1 1/2 lžičky cayanského pepře

Smíchejte suché ingredience (posledních šest položek) v misce a dejte stranou. Slaninu osmahněte na pánvi, až budou plátky křupavé, pak vyndejte z pánve a rozdrobte. Do vysmahnutého tuku dejte cibuli a osmahněte do hněda. Přidejte vše ostatní ze seznamu krom másla a nadrobenou slaninu, uveďte do varu, pak zmírněte plamen a zvolna 10 minut povařte.
Vyndejte citronovou a pomerančovou kůru a vařte ještě asi 15 minut.
Přidejte máslo a nechte rozpustit. Potom sundejte s ohně, nechte vychladnout a rozmixujte do hladka. Výborný je na to ponorný mixer.