Stránka 1 z 1

Barbecue omáčka ke dni otců i na jindy

PříspěvekNapsal: 06 zář 2010, 23:16
od drobek
Barbecue omáčka ke dni otců i na jindy
V Severní Americe jsou to vesměs muži, co rádi připravují jídlo na barbecue. Dvaadvacátého června se slaví Svátek otců.

Ingredience:
3 lžíce olivového oleje
španělská, nebo podobná cibule nakrájená na 7mm kousky
4 stroužky česneku, utřené
2x konzerva rajčat, 750 ml každá, na hrubo rozmačkaná rajčata
1/4 lžičky cayenského pepře, nebo podle chuti
3 lžíce worcesterové omáčky
3 lžíce jablečného octa
110 ml bez sirné melasy, nebo medu
hrubá sůl a pepř podle chuti

Příprava:
V kastrolku rozehřát olej na středním ohni. Přidat cibuli a česnek. Za stálého míchání smažit, až je cibule sklovitá, asi 5 min. Zamíchat dovnitř rajčata, cayenský pepř, W-omáčku, ocet a melasu, nebo med. Dusit, až je vše zredukováno o 1/3, asi 45 min. Sem tam zamíchat. Po částech rajčatovou směs rozmixovat. Osolit a opepřit. Nalít do sklenice a nechat vychladnout. Vzduchotěsně uzavřít a uschovat v chladničce až po dva týdny.