Chimichurri omáčka

Chimichurri omáčka

Příspěvekod drobek » 06 zář 2010, 22:21

Chimichurri omáčka
Babi

Chimichuri omáčka plná chutí bylinek se používá na jakékoliv grilované maso.

Ingredience:
75ml na hrubo posekané petrželky
2 lžíce na hrubo posekaného koriandru setého
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
1 lžička sušeného oregana
4 velké stroužky utřeného česneku
1/2 malé thajské chili papričky na jemno posekané
75ml extra panenského olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
šťáva z 1/2 citronu
hrubá sůl a čerstvě pomletý černý pepř podle chuti

Dobře posekat a smíchat všechny bylinky v mixeru a potom přidávat tekuté ingredience, až je vše dobře spojeno dohladka. Ochutit solí a pepřem. Přikrýt a nechat stát při pokojové teplotě.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Steak sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x